هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
در این مقاله، قصد داریم به طور تخصصی به علت قفل شدن سوئیچ ماشین و نشانهها و علائم خرابی مغزی سوئیچ و استارت خودروی پراید پردازیم. در انتها، به سوالاتی مانند تعداد حالات مختلف سوئیچ و دلایل خرابی اتومات استارت پراید پاسخ خواهیم داد.
یکی از مشکلات رایج در هر خودرو، عدم روشن شدن ماشین است. خودروی پراید نیز، به عنوان یکی از خودروهای پر طرفدار و پرکاربرد در کشور، از این مشکل مستثنی نیست. به همین دلیل، شناخت علائم خرابی مغزی سوئیچ پراید که یکی از سادهترین دلایل عدم راهاندازی ماشین است، بسیار حیاتی است.
همچنین میتوانید برای خرید مغزی سوئیج با نگین خودرو در ارتباط باشید تا اطمینان از کیفیت و قیمت کالا از خرید خود لذت ببرید.
در مواجهه با عدم روشن شدن خودرو، علل متعددی وجود دارد که در اینجا به برخی از مهمترین آنها اشاره میشود:
1. مشکلات فیوز
در خودروهای مدرن با تکنولوژی پیشرفته، بسیاری از عملیات توسط برق انجام میشود، و این میتواند به ایجاد مشکلاتی منجر شود. بررسی فیوزها در مورد عدم روشن شدن خودرو الزامی است.
2. تخلیه و کهنه شدن باتری
عمر مفید باتری از زمان تولید محدود است. اگر این عمر به اتمام برسد، خودرو ممکن است با مشکلات روشن نشدن مواجه شود.
3. خرابی استارت اتوماتیک
استارت اتوماتیک یکی از قطعات اساسی برای راهاندازی اولیه موتور خودرو است. مشکلات در این بخش ممکن است به عدم روشن شدن خودرو منجر شود.
4. سولفاته شدن اتصالات باتری
با گذشت زمان، اتصالات باتری ممکن است خوردگی کرده و مشکلات در انتقال برق به سیستم برقی خودرو ایجاد کند.
5. مشکلات فنی
مشکلات مرتبط با سیستم احتراق و تولید برق میتواند علت عدم روشن شدن خودرو باشد.
6. خلل در عملکرد استارت
خرابی در سیستم استارت یکی از شایعترین دلایل عدم روشن شدن خودرو است، که نیازمند بررسی علائم خرابی سوئیچ استارت و سایر موارد میباشد.
7. عدم تشخیص سوئیچ توسط سیستم ایموبلایزر
عدم شناسایی سوئیچ توسط سیستم ایموبلایزر یکی از دلایل اصلی عدم روشن شدن خودرو است.
با توجه به این علل، بررسی و تعمیر تخصصی اجزاء مختلف خودرو میتواند به حل مشکل کمک کند.
برای اطمینان از تشخیص نشانههای خرابی در مغزی سوئیچ خودرو، به موارد زیر توجه کنید:
1. تعمیر مغزی سوئیچ
در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که مشکل از قسمت استارت و مغزی سوئیچ خودرو پراید است. استارت یک قطعه الکترونیکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند. مغزی این قطعه از یک سیم پیچ و آهنربا تشکیل شده است که موتور استارت خودرو را شامل میشود.
با بررسی اتصالات، سیم پیچ، آهنرباها، و دندههای مکانیکی مغزی سوئیچ، میتوان مشکل را تشخیص داد و تصمیم گرفت که آیا این قطعه قابل تعمیر است یا باید تعویض شود. سوئیچ و مغزی سوئیچ نقش القاکننده در این تبدیل انرژی و روشن شدن خودرو دارند.
2. عیبیابی مغزی سوئیچ پراید
برای این منظور، مراحل زیر را بررسی کنید:
– آیا کلید در زمان استارت زدن گیر میکند؟
با استفاده از کلید یدکی خودرو، مراحل استارت زدن را تکرار کنید. اگر مشکلی در استارت زدن با کلید یدکی به وجود نیاید، ممکن است مشکل از سوئیچ یا دندههای کلید باشد. اگر این مشکل با کلید یدکی هم وجود داشته باشد، ممکن است مغزی سوئیچ دچار مشکل باشد.
همچنین باید بررسی شود که آیا مشکل فقط در زمان استارت زدن پراید وجود دارد یا در باز و بسته کردن و قفل مرکزی خودرو هم مشکل دارد. با تشخیص این نواقص، تصمیم گیری میشود که آیا تنها مغزی سوئیچ تعویض شود یا کل موتور قفل مرکزی نیز تعمیر یا تعویض گردد.
سوییچ و مغزی سوییچ در واقع پل ارتباطی بین راننده و موتور خودرو پراید می باشند. در صورت هرگونه ایجاد مشکل در این رابطه استارت و روشن شدن خودرو به مشکل بر خواهد خورد و در واقع شما قادر به استفاده از ماشین خود نخواهید بود. در خودرو پراید مغزی سوئیچ دارای 4 حالت زیر می باشد: حالت لاک یا قفل که در این حالا فرمان خودرو هم قفل می باشد.
حالت ACC که فرمان از حالت قفل خارج شده و یک استندبای 10 ثانیه ای را شامل میشود. مرحله بعدی مرحله روشن شدن پشت آمپر و چراغ های جلو فرمان می باشد که نشان دهنده رسیدن برق به تجهیزات خودرو است. و مرحله نهایی استارت می باشد که باعث روشن شدن خودرو خواهد شد. علائم خرابی مغزی سوئیچ پراید در هر یک از این حالات متفاوت بوده و می تواند اتفاق بیفتد.
همانطور که ذکر شد، سوئیچ پراید قابلیت ایجاد چهار حالت مختلف را در خودرو دارد. به این حالتها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1. حالت قفل شدگی
مغزی سوئیچ پراید در نزدیکی غربیلک فرمان قرار دارد. این سیستم به عنوان یک ابزار امنیتی برای خودرو عمل کرده و هنگامی که راننده سوئیچ را در حالت قفل قرار دهد، خودرو کامل متوقف شده و غربیلک فرمان نیز قفل میشود. این اقدام به منظور کاهش احتمال سرقت خودرو انجام میشود.
2. حالت تجهیزات جانبی
در برخی مواقع، رانندگان نیاز دارند که در حالت خاموش بتوانند از تجهیزات خودرو استفاده کنند. با قرار دادن سوئیچ در این حالت، برق به تمام تجهیزات جانبی ارسال میشود، که این امکان را فراهم میکند که از تجهیزاتی مانند ضبط صدا و … استفاده شود.
3. حالت روشن بودن
قرار دادن مغزی سوئیچ پراید در این حالت، برق به تمام کویلها و شمعهای خودرو ارسال میشود. این باعث آماده بودن خودرو برای استارت زدن میشود.
4. حالت استارت
پس از روشن شدن خودرو، با قرار دادن سوئیچ در این حالت، موتور راهاندازی میشود. پس از اجرای خودرو، مغزی سوئیچ به حالت روشن بودن باز میگردد.
برای تفهیم علت خرابی این تجهیزات، لازم است نشانههای اصلی خرابی مغزی سوئیچ پراید را بررسی کنیم:
1. مشکل در سوییچ
ممکن است دندانههای سوییچ خورده یا خراب شده باشد، که موجب نقص در مراحل استارت زدن میشود. زمانی که سوییچ را وارد مغزی میکنید، احساس میکنید که گیر کرده یا بخشی از مراحل استارت را انجام نمیدهد. این مشکل اغلب به سوئیچ مرتبط است، اما ممکن است گاهی اوقات ایراد در گیر کردن یا رد کردن سوییچ از مغزی سوئیچ باشد.
2. مشکل در انتقال برق توسط مغزی سوئیچ
در این حالت، چرخیدن سوئیچ داخل مغزی بدون مشکل انجام میشود، اما برق به چراغهای پشت آمپر نمیرسد. این ممکن است به دلیل خرابی اتصالات مغزی به استارت خودرو، مشکل در باتری، مشکل در انتقال برق، سولفاته شدن اتصالات و … باشد که باید یک به یک بررسی شود. در صورت مشکل در قطعه مغزی، اتصالات قابل تعویض یا تعمیر هستند.
3. سوییچ در مغزی چرخیده و پشت آمپر روشن است، اما خودرو استارت نمیخورد
در این مواقع، نیاز است به علت عدم شناخت سوئیچ و مغزی سوئیچ توسط سیستم ایموبلایزر خودرو شک کنید. مشکل عمدتاً به عدم تشخیص سوئیچ خودرو توسط سیستم امنیتی خودرو مرتبط است. در صورت نیاز، میتوانید مشکلات مربوط به این سیستم را با چراغ چشمکزن پشت آمپر بررسی کنید.
4. نقص در چرخیدن قسمت مغزی سوییچ
در برخی موارد، حتی با چرخیدن سوئیچ و انجام مراحل استارت، این کار با وجود چفت شدن سوئیچ داخل مغزی امکانپذیر نیست. این ممکن است باعث فشار به کلید پراید شود و در صورت ایمن نگهداشته نشدن، ممکن است کلید شکسته شود. در این حالت، لازم است مغزی این قطعه را تعمیر و در صورت امکان، تعویض نمایید.